Souvislost toxoplasmosa-psychika

Dobrý den, již 10let se léčím na psychiatrii, jsem v PID, vystřídala jsem kolem 50ti druhů psych. léků, několikrát jsem byla v léčebně. Někde můj stav uzavřeli jako těžkou fázi deprese s úzkostnými stavy naposledy v léčebně Bohnice byla dg. schizoafektivní porucha depresivní typ. Mám silné úzkosti, strachy, nespavost, deprese, vidím a slyším věci, které nejsou, jsou mi nepříjemné ale vím, že neexistují ale pak mám časté stavy kdy mě někdo sleduje, čte mi maily, natáčí mě..a to neumím přijmout, že není pravda. Teď jsem četla, že toxoplasmoza může způsobit psych. problémy podobající se schizofrenii. co si o tom myslíte?? mám si nechat z krve zjistit zda Toxopl. nemám?? dá se léčit, když ji mít budu a pomohlo by mi to vyřešit mé problémy?? děkuji moc za odpověď. už jsem zoufalá, mám pocit, že si mě roky přehazují a jsem pořád na začátku.S pozdravem Lucie

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Opravdu mě moc mrzí, že se tolik trápíte..ráda bych Vám jakkoliv pomohla, ale neznalostí situace bych mohla spíš ublížit.. Moc a moc prosím, nepodléhejte pocitu, že jste nějak nepodstatná, že lidem na Vás nezáleží, že si Vás jen přehazují. Rozhodující osobou pro Vaše stonání je nyní Váš ošetřující psychiatr. Měl by vědět, že přes aplikaci léků prožíváte stále stavy, o nichž píšete..Pohovořte s ním také o svých obavách z toxoplasmové infekce - pokud by lékař považoval vyšetření infekcionistou za indikované, jistě Vás k němu doporučí.. Někdy trvá delší dobu, než se najde pro "originální " bytost nemocného nejvhodnější léčba - ale rozhodně stojí za to po takové cestě jít..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: