Spála

Dobrý den, jelikož je před víkendem, tak mám trošku obavy a píšu. Před týdnem jsem byla s rodinou na výletě, po něm mě začalo lehce bolet v krku, což pak ustoupilo. Za dva dny jsem je navštívila, zmokla jsem bolest v krku byla horší a v noci po příjezdu domů jsem měla teplotu 38,5 a zimnici, v krku mě bolelo a rýma. Na druhý den teplota žádná, v krku bolest mírná a na třetí den jen cítím, že mám zalehnuté uši a jsem taková slabá, jinak se cítím dobře. Rodina, kterou jsem před týdnem navštívila, byla s dětmi u lékaře a ten jím řekl, že mají spálovou angínu, mají stejné příznaky, jen jsou obsypaní, což já ne. Tak mě zajímá, jestli je nějaká pravděpodobnost, že jsem jenom nachlazená, nebo mám spálovou angínu, také ? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle kliniky spíše myslím, že máte jen virosu, kde je terapie pouze symptomatická! Angína se projevuje jinak, spíše progreduje, hlavně bolí v krku a většinou bývá pacient celkově alterovaný s vysokou teplotou!! Spála je zvláštní forma angíny způsobená streptokokem, který uvoľnuje do krve toxin a bývá hlavně u dětí!! Dospělí mají kožní projevy dost vzácně!! Doporučuji ale pro jistotu provést stěry a základní krevní zánětlivé parametry!

MUDr. Vladimír Prokop
MUDr. Vladimír Prokop

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: FORTMEDICA ORL

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět slepého střeva
Články: Zánět slepého střeva
Tento nejčastější typ náhlé...
Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Články: Jizva po operaci srdce může být i nenápadná
Člověk je po takovém...
Vánoční hody pro zdravá játra
Články: Vánoční hody pro zdravá játra
Můj kamarád (nikoli žertem...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Články: Podezření na kýlu? Poraďte se on-line!
Kýly patří k nejčastějším...
Růstové grafy ukážou
Články: Růstové grafy ukážou "budoucnost"
Růst a jeho sledování patří...
Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
Články: Menší výška dítěte nemusí hned znamenat poruchu růstu
S narozením dítěte se od...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x