Spála a rekonvalescence

Syn 5.5 roku prodelal spalu, antibiotika dobral 10/6 v patek,dnes v pondeli 13/6jsme byli na kontrole,lekarka nam doporucila byt jeste cely tyden doma s moznosti chozeni ven,je nutna tak dlouha rekonvalesce,nebo je mozne cca ve ctvrtek tento tyden jiz na dopoledne do skolky. Nechci samozreme nic uspechat,teploty se ho pomerne dlouho drzely ulevilo se az 4 den ant.,kde teplota zacala klesat,kuze na prstech rukou i nohou se loupe. Dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Zuzano,
i když je syn již relativně v pořádku, jeho tělo a imunitní systém se ještě vzpamatovávají z proběhlé nemoci a antibiotické terapie, proto by nebylo vhodné takto oslabený organismus časně vystavit dalším možným virózkám a infektům od jiných dětí ve školce. Souhlasím s vaší lékařkou a tento týden bych ho určitě doma nechal.
S pozdravem

MUDr. Jiří Martinů
MUDr. Jiří Martinů

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: