Srdce u nenarozeného miminka v 22 týdnu

Dobrý den. Při ultrazvuku bylo zjištěno, že miminko v 22 týdnu nemá přepážku v srdci mezi levou a pravou komorou úplnou. Když se díváme na srdce, tak není přepážka dotažena až úplně dolů (chybí tak 1/5 odhadem). Může se to ještě spravit nebo může mít miminko problémy?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, mezikomorová přepážka by mohla ještě srůst. Pokud by nesrostla, záleželo by, jak by otvor ovlivňoval tok krve v srdci a tím celý krevní oběh. Nemusel by dělat problémy, ale mohl by. (To záleží na konkrétním nálezu.) Váš lékař bude stav nyní sledovat a v porodnici budou o nálezu vědět a zařídí se podle něj.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: