Srostlá předkožka

Dobrý den. Je mi již skoro 16 let a už od malička mám problémy s předkožkou. Nedávno jsem si všiml, že mám kratší uzdičku. To by nebyl zase tak velký problém. Co je ale horšího je to, že jsem si také všiml, že mám srostlou předkožku pod žaludem (nejspíš po celém obvodu penisu). Nestáhnu předkožku až dolů, jen ke konci žaludu, takže tam jen ztěžka vidím. Někde jsem četl, že je možné, aby se předkožka od penisu sama oddělila, ale upřímně tomu moc nevěřím. Bojím se o tom říct rodičům. Co mám prosím dělat? Pokud budu potřebovat nějaký zákrok, budě to bolet? Budu pod anestetiky? Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Váš případ bude vyžadovat nejspíše chirurgické řešení. Spontánní uvolnění předkožky ve vašem věku již není příliš pravděpodobné.Objednejte se v urologické ambulanci, kde vás prohlednou a vše vysvětlí. Pokud bude nutná operace, většinou probíhá za krátké hospitalizace, 1-2 dny, výkon se provádí v narkoze. Možné jsou ale i jiné varianty. Bolestivost pooperační je minimální.

MUDr. Jiří Zima
MUDr. Jiří Zima

Specializace: Urologie
Pracoviště: Androregena spol. s.r.o. v poliklinice Parník, Praha 9 - Černý Most a NNF, Chirurgické odd., Praha 1

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: