Srostlé obratle po úrazu tříštivé zlomeniny l1.

Dobrý den. Mám srostlé obratle za pomocí spongioplastiky, která byla odebraná po roce. Jedná se o Th12 L1 a L2. Je možné že po 18 letech se mohou projevovat problémy s posunem nervových kořenů v oblasti L3-L5. Páteř nepřetěžuji a pracuji na půl úvazku.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, otázce úplně nerozumím. To, že máte srostlé tři obratle v oblasti přechodu hrudní a bederní páteře vadit nemusí. Co myslíte s posunem nevových kořenů? Zúžení bederní páteře? Spondylolistéza? Posun obratlů, to ano, ale kořenů? Problémy po poranění v této úrovni, tj. konce míchy, může mít rozličné projevy. Jestli v oblasti dolní bederní páteře pokračují tzv. degenerativní změny, mohou pak ovlivnit kořeny L3 až L5, ale to vůbec nemusí souviset s někdejším úrazem.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Články: Záněty močových cest trápí mnohem častěji ženy
Zánět močových cest je...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: