Srostlá zlomenina páteře

Dobrý den, 6. listopadu jsem si zlomila kostrč a necelý měsíc pouze ležela a byla v klidných polohách. Při kontrole (FM Motol) mi bylo řečeno, že to srostlo v pořádku, jen trochu vedle, ale to že prý nevadí. Do týdne jsem začala mít bolesti, při sezení atp. Myslela jsem si, že to nic není, tak jsem to ignorovala. Asi před měsícem se mi bolesti vrátily a kostrč mě bolela při sezení, chůzi a cvičení. Před dvěma dny jsem se rozhodla a zašla na kontrolu k panu doktorovi, který se specializuje na klouby a záda. Po kontrole konečníku mi bylo řečeno, že kostrč srostla trochu mimo a konec se trochu hýbe, ale že je to v malém stádiu. Nic víc mi řečeno nebylo, jen, že se mám v případě bolestech dostavit a nemám dělat věci, co mě bolí (ale to je věcí dost!). Přestane mě to někdy bolet? Je mi 15let a je to dosti omezující. Pan doktor byl sice milý, ale odpověď se mi nedostavila. Předem děkuji za odpověď a přeji krásný zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Jedna věc je zlomenina, jedna její okolí a další funkční stav a statika pánve. I špatně zlomená kostrč bolest nemusí, je li situace taková, že je v klidu. To bez vyšetření však napsat nemohu. Pokud zlepšíme funkci pánve, bederní páteře a možná i kostrče, zlepšíme svalové vztahy cíleným cvičením dle zácviku, může být stav úplně v klidu, bez bolestí. To by ale bylo třeba objednat se do mé poradny v Praze, kde bohužel péče zdrav. poj. hrazená není. Jiné řešení těžko doporučit, bez pomoci to nepůjde, čakat , že to přestane bolet samo určitě smysl nemá!

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: