Srůsty?

Dobrý den, před sedmii lety jsem navštívila chirurgii, protože mě bolelo v pravé části podbříšku. Tehdy mi udělali rektoskopii, ierriografii (vše v pořádku) a nakonec sono střev, kde mi našli adheze appendixu ke kličce TI, bez známek zánětu. Nikdy jsem neměla operovaná střeva, chronický zánět slepého střeva se před těmi šesti lety nepotvrdil. V pěti letech jsem měla operovanou pupeční kýlu. Protože jsem otěhotněla a následně za dva roky znovu, tak jsem to neměla čas řešit. Až nyní jsem byla znovu na ultrazvuku prav. Hypogastria, kde se srůsty nepotvrdily. Lékař na chirurgii mi nenavrhnul opakované vyšetření střev, ale rovnou doporučil laparoskopii s upozorněním, že se poté mohou srůsty vytvořit ještě pevnějii, mám se rozmyslet. Chtěla bych se zeptat, přece není možné aby se srůsty ztratily (když pravá strana bolí pořád stejně)? Kdybych nechala vše tak jak to je, budou srůsty bolet pořád stejně nebo se to může zhoršovat? Mohou to být polypy na střevě (před šesti roky se nic takového nenašlo)? Mám trvat na dalším vyšetření střev? Děkuji mnohokrát za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, polypy by to samozřejmě být mohly, doporučoval bych proto rozhodně podstoupit kontrolní koloskopii a sono břicha, k laparoskopiské revizi bych přistoupil později. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x