Stahování hrdla a pocity padání horního patra

Dobrý den paní doktorko. Mám problém stahování hrdla,to není tak nejhorší,to po chvilce povolí,ale horší pro mě je "pocit" jako by mi padalo horní patro (ale dál v krku) a ucpávalo mi to místo na dýchání.Někdy mě to i nadavuje..Ten pocit nemám snad jen když se mi podaří usnout.Kolikrát už jsem si chtěla volat záchranku že se dusím.Vyšetření ORL mám za sebou,hlasivky a štítná žláza jsou v pořádku....Je to moc obtěžující,mám 2 děti a nedokážu normálně fungovat.Moc děkuji za odpověď,už jsem zoufalá.

Odpověď odborníka:

Dobrý večer,Kateřino, zřejmě Vám nepadá do hrdla měkké patro,ale jeho součást,uvula.To je ten čípek mezi zadními patrovými oblouky. Pokud je uvula trochu delší,může dráždit kořen jazyka,při ulehnutí zadní stěnu hltanu.Zkuste se zeptat Vašeho ošetřujícího lékaře,zda nejde o tento problém. Zdravím.

MUDr. Ludmila Marie Lahodová
MUDr. Ludmila Marie Lahodová

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: Soukromá ORL ordinace, Olomouc

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
UVULA | Od: Pavel | 17.5.2017 23:46
zdravím paní Katerinu a pani Doktorku. Pani Katerino. problem ktery jste tady popsala presne odpovida tomu co mivam ja. poprve se mi to objevilo cca pred dvema lety kdy jsem snedl poprve a naposled "otravene jablicko" HURMA KHAKI. Po te co jsem si sam doma se dvema malymi detmi neschpny telefonickeho hovoru volal RZ, jsem to v puse nemel. navic jsem i podepsal v nemocnici ze takove veci uz nebudu jist. Myslel jsem si ze je klid ale cas od casu se mi to objevuje znovu. parkrat uz jsem s tim byl na pohotovosti a vzdy byl zaver nejak v tom smyslu ze se jedna o alergickou reakci. PO injekci mi t o odeznelo ale pak se to zase objevilo znovu pocit " dušení" jim a piju porad ty same veci. snazim se pozorovat jestli to nezpusobuje neco konkretniho, ale zatim jsem na nic neprisel. v c elku nema zadne jine zdravitni potize ale anginy mam pravidelne dvakrat do roka.( prubeh cca tyden) vzdy pomohli antibiotika. letos jsem si nechal udelat stery v krku a na zaklade toho mi lekar navrhl lecbu antibiotiky s dlouhodobym ucinkem( retarpen).. tak uvidim. nicmene vic mi vadi ten nevyspitatelne nafukujici se boxovaci pytel (UVULA) ktery me taky privadi do uzkych. nerad zazivam ten pocit duseni.
reagovat
 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: