Štítná žláza

Dobrý den, dnes mi lékař předepsal užívání léku Euthyrox 50 ale ještě mi nedělal krevní testy na štítnou žlázu. Nemůže mi ten lék ublížit, treba moje problémy nejsou od štít. žlázy? Hlavně jsem celá opuchlá - ruce, nohy a obličej, špatně spím mám občas návaly pocení a zimy, zhoršil se mi zrak, ledviny mám v pořádku. také mám obšas studené ruce a někdy brnění v rukách. Unavená nejsem nepřibírám. Co mi poradíte? Na odběry jdu až ve středu.

Odpověď odborníka:

Milá Ivano, pokud nemáte nějaké vážné srdeční onemocnění (arytmie, srdeční selhání), tak Vám pár dnů užívání Euthyroxu "naslepo" neuškodí. Ráno v den odběru si Euthyrox neberte, aby výsledky nebyly zkreslené, vezmete si jej až po odběru.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: