Štítna žľaza

Dobrý deň, rok sa liečim na zvýš. činnosť ŠŽ, užívala som Karbimazol 1-1-1, potom nastal stav znížená činnosť, lieky boli postupne vysadené. Tento týždeň mi boli zistené hodnoty T3-6,3 T4-19,7 a TSH-0,001. O týždeň sa chystáme na dovolenku, mám obavy, že stav sa mi opäť vplyvom tepla zhorší, tak to bolo aj v min. roku, kedy sa problémy zhoršili. Teraz mám nasadený opäť Karbimazol 1-1-0. Prosím o radu, či je liečba správna a či je vplyv tepla závažný. Pekne ďakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, bude opatrná, nemusíte se vystavovat vedrům, vždy se dá odejít na polední hodiny do hotelu, častěji se chladit v bazénu nebo v moři a pod., prostě se rekreovat s rozumem. Co udělá vaše šž - toho času léčená, nikdo neumí předvídat, ale mohu vás ubezpečit, že léčba je správná a vy byste ji měla podpořit rozumným chováním bez pocitu omezení. Zdraví máme jen jedno a vždy je možné nalézt kompromis. Třeba ani nebude takové vedro, pokud tedy nejedete do tropů. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: