Štítná žláza

Dobrý den,mám diagnozu E063,beru Euthyrox50 1xdenně,nyní bolest krk(spíše tlaky),bolest ucha,celková nevolnost,motání hlavy,byla jsem u lékaře(endokr.),udělal sono,žádné změny nenalezl,ale dle příznáku mi nasadil léčbu Prednison2(údajně zánět),aniž by provedl odběr krve,na kontrolu jdu za 14 dní.Já jsem druhý den navštívila svého obvodního lékaře a nechala jsem si udělat odběry na CRP a sedimentaci,abych měla jistotu jestli tam je opravdu zánět,když mám jíst takový lék.Odběry vyšli PRC 0 a sedim.4,žádný zánět není,obvodní mi nalezl problém v uchu ,beru kapky,což usoudil ,že problém je od ucha.Chtěla jsem se zeptat,jestli je nutný ten Prednison jíst,můj obvodní lékař mi zdělil,že nemůže zasahovat odborníkovi,dle mého názoru,byla určena špatná léčba,která nebyla podložena odběry,jen na základě mých příznaků.Prosím o vaš názor,jestli lékař postupoval správně a jíst Prednison nebo nejíst.Děkuji za odpověd s pozdravem Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékař myslel pravděpodobně autoimunitní zánět štítné žlázy, který nemusí dělat obraz celkového zánětu v krvi. Do kontroly léky berte, ale zeptejte se ho na té další kontrole na svůj stav a pokračování další léčby ev. se nechte potom překontrolovat u jiného endokrinologa. PS: Dodatečně jsem se podívala na váš minulý dotaz a tam protilátky stanoveny jsou - tedy léčba je správná a lékař chce Prednisonem utlumit nadměrnou aktivitu vašeho imunitního systému, vyčkejte do kontroly!!!!! Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: