Štítná žláza

Dobrý den,je mi 19 let a nedávno jsem absolvovala vyšetření štítné žlázy.Mé FT4(17,4) a TSH(2,64) jsou v normě,ale v nepořádku jsou anti TG(497) a anti TPO(456) a proto musím brát léky(25 mg Euthyroxuú.Je to opravdu nutné,když mám vlastně TSH v normě?Bude se dávka léku zvyšovat?Mohu brát ráno spolu s Euthyroxem Helicid(nebo Apo-OMe)?Děkuji Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, protilátky nasvědčují tomu, že je ve štítné žláze autoimunitní zánět, který bude časem způsobovat nejspíše snížení její funkce a proto je lepší, když budete brát hormony /substituci/ už ted, protože situace s výrobou hormonů se může kdykoli změnit (nejspíše se bude dávka hormonu mírně zvyšovat, ale není to jisté - uvidíte časem). Chodte na pravidelné kontroly na endokrinologii -je dobré být sledován a reagovat dávkami hormonu na aktiuální situaci v krvi. Helicid i Apo-ome můžete klidně brát. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: