Štítná žláza

Jedná se o mou nevidomou mamku, užívá Letrox 50 1-0-0 výsledky: TSH 6,920 23.9.2014 T4 volný 10,4 je nutno upravit dávkování léků?! či ne?! děkuji

Odpověď odborníka:

Cílové hladiny hormonů štítnice hodně závisí od věku i jiných faktorů. Pokud je mamince víc než 80 let, úpravu nevyžaduje. Pokud méně, závisí to od dalších její nemocí (např. by se Letrox neměl navyšovat při onemocnění srdce, ale měl by se, pokud má štítnou žlázu zvětšenou, nebo v ní má uzly).
Postupuje se hodně individuálně.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: