| Nápověda

Štítná žláza

Dobrý den, již 6 let se léčím se štítnou žlázou na kterou mi byl předepsán nejprve Euthyrox 50, který byl potom změněn na Letrox 50 rovněž jedna tableta denně. Bohužel moje problémy přetrvávají i po změně medikamentu. Je mi stále strašné horko, obzvlášť při fyzické námaze a silně se potím. Byly mi několikrát kontrolovány hormonální profily z podezření na předčasné klimakterium,, vše bylo v pořádku. I když jsem vysadila antikoncepci problémy nevymyzely, takže jsem se ujistila že vše pramení ze štítné žlázy. Můj endokrynolog na mé stížnosti nereaguje, ráda bych znala Váš názor, jsem už zoufalá a opravdu si nevím rady. Předem děkuji Neli

Odpověď odborníka:

Dobrý den Neli! Pokud užíváte Letrox nebo Euthyrox (jedná se o zcela stejnou účinnou látku), trpíte sníženou funkcí štítné žlázy. Nadměrné pocení a návaly horka doprovázejí spíše poruchy, u kterých je činnost štítné žlázy zvýšena. V případě, že je i váš hormonální profil v pořádku, bylo by vhodné navštívit vašeho praktického lékaře a nechat se komplexně vyšetřit, nadměrné pocení se může objevit i u jiných chronických onemocnění. Existuje i nadměrné pocení, které je přítomno samo o sobě a nesouvisí s žádným dalším onemocněním, tzv. primární hyperhidróza. Jeho léčba patří do rukou kožního lékaře. Hezký den.

MUDr. Petra Řeháčková
MUDr. Petra Řeháčková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Návaly horka, omdlévání, průjmy, žena 52 let Rada bych se zeptala, co se...
  • Kondylomata Tyto výrustky na spodní straně žaludu a vedle uzdičky mám už dlouho...
  • Masturbace Mám ještě jeden dotaz ohledně masturbace. - - - - Už jako 7- letý...
  • Zatvrdlé mléko v prsu Chtěla jsem se zeptat asi mi zdřejmě zatvrdlo mléko v...
  • Pocit ,,výrůstků" na vniřní straně horních víček, bolest oka v důsledku cysty Už téměř měsíc se potýkám s pocitem něčeho,co v očích nemá co dělat.Nejprve v pravém oku a o tři dny později se mi tento pocit dostavil i do oka levého.Je to nepříjemné zejména při pohybech víček.Přesně lokalizovat tyto ,,výrůstky'' nedovedu,ale nachází se někde pod horním víčkem. Navíc mám na okrajích bělem očí hodně popraskané cévky. Může se jednat o spojivkový zánět?Nemůžou tyto ,,výrůstky'' nějak ublížit oku při mrkání? Mohu na léčbu použít Opthamoseptonex v kombinaci kapek a mastičky? Cca dva týdny nazpět mně začalo navíc nepříjemně bolet pravé oko,zejména když pohledem směřuji vzhůru.Nevím jestli je bolest správné označení,možná se jedná o nepříjemný tlak,který cítím pod horním víčkem blíže k nosu. S tímto problémem jsem se objednala k oční lékařce a ta mi po vyšetření sdělila,že se jedná o cystu a napsala kapky. Od čeho se cysta mohla utvořit a je oku nějak nebezpečná? Předem děkuji za odpověď.
  • Tříselná kýla při porodu, předčasný porod kvůli ní ? Ráda bych se...
 
Kam dál
 
 
Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Články: Velikost penisu a sexuální uspokojení žen
Zajímalo vás, jak závisí...
Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Články: Jak rozpoznat mimoděložní těhotenství
Pokud se oplozené vajíčko...
Rakovina kůže
Články: Rakovina kůže
Rakovina kůže je souhrnné...
Co je to předčasná ejakulace?
Články: Co je to předčasná ejakulace?
Předčasná ejakulace je...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Vystopujte své nejplodnější dny
Články: Vystopujte své nejplodnější dny
Některé dny jsou pro početí...
Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Články: Chemoterapie poškozuje spánkový rytmus
Spánek představuje šanci...
Sexuální mýty — společný orgasmus a velikost penisu
Články: Sexuální mýty — společný orgasmus a velikost penisu
Naše sexualita a sexuální...
4 mýty a pravdy o plísních
Články: 4 mýty a pravdy o plísních
Ten boj mnozí z nás svádí...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Články: Nový dotazník pro astmatiky má velmi vysokou výpovědní hodnotu
Doktor Michael Schatz a jeho kolegové z...
Naposledy čtené: