Štítná žláza

Dobrý den,chtěla bych Vás poprosit o pomoc a radu.Mám sníženou činnost štítné žlázy,nyní jsem 10 měsíců po porodu a po něm jsem měla přechodně hyperhtyreosu na podkladě poporodní htyreoiditis,v této době mi strašně moc padaly vlasy.Brala jsem Euhtyrox 50,který byl vysazen a vlasy se upravily.Teď znovu přechod do sublinické hypothyreosy,beru znovu Euthyrox 50 1tbl.denně kontrolní odběr byl proveden v září 2008 a hodnoty byly TSH 4.030 mU/l a fT4 1.70 ng/dl znovu mi moc padají vlasy,nevím už co dělat,jsem z toho nešťastná,lékařka na toto nic neříkala. Jsem z vlasů zoufalá,takže jsem sama vysadila před 14 dny Euthyrox a už nyní je výpad vlasů minimální,nevím už co dělat,vyzkoušela bych i nemožné,prosím poradtě mi zda je toto možné a co dělat dál,jiné problémy nemám.Moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle popisu se zdá, že padání vlasů nějak souvisí s užívání Euthyroxu, Doporučuji informovat ošetřující endokrinoložku o tom, žer po vysazení léku se stav upravuje, a ona případně upraví léčbu.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: