Štítná žláza

rok a půl mám potíže s nadměrným pocením, a to i když nevykonávám namáhavou činnost a dále snížená výkonnost, pocit chladu, někdy má pocit otékání rukou, nohou. Myslela jsem, že tyto problémy jsou spojené s nadcházejícím přechodem, ale po vyšetření mi moje gynekoložka sdělila, že vše je v pořádku, pouze mi vyšly testy na štítnou žlázu TSH 4.360 a FT4 14.61. Myslíte, že smíněné problémy mohou souviset s poruchou štítné žlázy se kterou jsem dodnes žádné neměla? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, i když vám vaše gynekoložka řekla, že je vše v pořádku, neznamená to, že nemůžete být "v přechodu". Být v přechodu není nemoc, ale přirozený stav a mnohé z příznaků, které popisujete tam patří. Pocení samo o sobě může být způsobeno i jinými příčinami než je přechod. Je třeba pomyslet i na cukrovku. Ohledně testů na štítnou žlázu se nezdá, že by výsledky byly výrazně mimo normu, ale TSH je nejspíše mírně zvýšeno. Každá laboratoř má určité odchylky a k tomu musí přihlédnout váš lékař. Pokud byste měla sníženou funkci štítné žlázy, tak kůže bývá suchá, bývá únavnost, horší snášenlivost chladu, ztráta na váze, zácpa a postupně i další příznaky. Pokud byste měla zvýšenou funkci štítné žlázy, pak pocení může být jedním z mnoha příznaků.Nejspíše dle laboratoře však máte mírnou hypothyreozu, tedy lehce sníženou funkci štítné žlázy. Raději si dohodněte se svým ošetřujícím léíkařem na odborném vyšetření endokrinologickém.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: