Streptococcus agalactiae

Dobrý den, paní doktorko, obracím se na Vás s dotazem ohledně kontrolního stěru na přítomnost streptokoka v pochvě. Jsem ve 34. tt druhého těhotenství a stěr mi moje lékařka prováděla před týdnem. Výsledky zatím neznám, ale nevím, zda přes negativní výsledek nemám trvat na opětovném vyšetření na přítomnost SAG v pozdějším týdnu. V odborných diskusích je totiž uváděn jako kontrolní teprve 36. tt. Při prvním těhotenství byl výsledek pozitivní a před porodem včas nasazena ATB. Děkuji za Váš čas a radu, vše řeším především s ohledem na zdraví nenarozeného miminka.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vůbec není nutné trvat na dalším odběru ke kontrole přítomnosti SAG v pochvě.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Streptococcus agalactiae | Od: Lucka1719 | 31.3.2015 14:56
Dobrý den, mám dotaz, v moči se mi našel
Streptococcus agalactiae. jsem 17týden těhotná.
Musí se přeléčit i partner? Předem děkuji za
odpověď Lucka1719
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: