Streptokok.

Dobrý den. Má osmiletá dcera měla během posledního půlroku pětkrát antibiotika, třikrát měla angínu a dvakrát měla ve výtěru streptokoka, příznaky při streptokoku měla pouze výtoky z pochvy, žádné bolení v krku či teplota. Doktorka by ráda nechala odstranit krční mandle, zatím nás však na krční neposlala z důvodu,že dcera má vždy po dobrání antibiotik krev v pořádku,tudíž prý není v těle zánět a mandle má podle doktorky malé a hladké. Ale pokud by znovu v krátké době angínu či streptokoka měla tak by ji na trhání mandlí doporučila. A to je má velká obava, je mnoho článků a názorů, že trhání krčních mandlí je spíš na škodu než k užitku, následují pak údajně záněty průdušek a jiné problémy. Chci se proto ještě zeptat na názor jiného odborníka a také na to zda by se tělo dokázalo se streptokokem,pokud není bolení v krku, ale jen vytok z pochvy poradit samo?? Je to týden co po noci mývá na kalhotkách slabší nazelenalý výtok, mám obavu zda opět nemá streptokoka, k lékařce jsem s dcerou prozatím nešla. Poslední antibiotika dobrala přesně před dvěma týdny. Velmi děkuji za odpověď. Petrová

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud dcerka má gynekokologické problémy, tak určitě bych doporučovala gynekologikcé vyšetření. Před zvažovaným odstranění mandlí bych doporučovala doplnit imunologické, alergologické vyšetření. Dala by se zkusit i léčba autovakcínou nebo některým bakteriálním lysátem na posílení slizniční imunity. Určitě dcerce kupte probiotika např. Probiofix a pravidelně několik měsíců je zařaďte do jídelníčku.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: