Streptokok, zlatý stafylokok

Dobrý Den. Opět se na Vás obracím s dotazem. Dnes jsem byla u své krční lékařky pro výsledky kontorlního výtěru (měsíc po dobrání antibiotik), v nálezu se mi i přes antibiotika objevil znovu Streptococcus beta haem.(skupina C), a k němu se přidal ještě zlatý stafylokok. Na penicilin jsem alergická. Paní doktorka mi řekla že nevidí jiné řešení než vytrhnout mandle. Ale aby nebylo všeho dost mám lehčí formu astmatu, a tak z toho trhání mandlí mám trošku ztrach. Jáke by jste vy viděli řešení? Nejsem si jistá jestli vytrhnutí mandlí je nejlepší řešení, ale nejsem lékař. Předem Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jarko! Přítomnost beta hemolytického streptokoka ani zlatého stafylokoka ve výtěru ještě není indikací k odstranění krčních mandlí. Záleží spíše na tom, jak moc vás trápí opakované angíny.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: