Streptokok-bolest kloubů

Dobrý den,měla jsem 4 měsíce neléčeného streptokoka,nepatřící do skupiny A ani B,přeléčen penicilínem,už během léčby se objevili bolesti kloubů-kyčle,kolena, ramena,lokty,klouby na rukách.Krevní vyšetření-borelioza,štítná žláza,Aslo,revmatický faktor,krevní obraz-vše v pořádku.Mírně zvýšená sedimentace.Po léčbě se stav zlepšil,ale stále se objevují bolesti kyčlí,kolen,ale né už v takové míře.Bolest je chvilková.Může to být následek streptokoka?Může to být psychický?Př.držela jsem v jedné ruce celkem těžkou tašku asi 5 min.,pak mě bolel loket,nemohla jsem ohnout ruku v lokti-chvilková záležitost.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Deniso! Podle toho, jak vaše potíže popisujete se mi souvislost s prodělanou streptokokovou infekcí jeví spíše jako nepravděpodobná. Pokud ale delší dobu trpíte bolestmi kloubů a vyšetření provedená vaším praktickým lékařem byla jak píšete negativní, přimlouvala bych se za vyšetřní revmatologem. Vaše potíže mohou mít souvislost např. s prodělanou chlamydiovou infekcí nebo být prvním projevem systémového onemocnění pojivové tkáně. Souvislost s psychikou samozřejmě nelze vyloučit, ale jako první by vás měl podrobně vyšetřit revmatolog. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x