Streptokok agalactiae

Dobrý den, mám cca půl roku silné pálení v pochvě a časté močení (bez bolesti, ale vydatné). Na vyšetření zjištěn streptokok agalactiea v pochvě i v moči, (v moči ještě nějaký stafilokok) Dostala jsem antibiotika Doxyhexal, která nezabrala. Domnívám se, že proto, že v návodu je uvedeno, že vůči streptokokům jsou tato anti neúčinná. Lékařka mi tvrdila, že jsou léky v pořádku. Po antibiotikách se situace ještě zhoršila a ještě jsem dostala těžkou chřipku. Můžete mi doporučit jaká antibiotika by byla účinná a za jak dlouho mohu začít opět brát antibiotika? Určitě bych měla brát i nějaké laktobacily (jaké doporučíte?)Lékařka mi tvrdila, že mikroflóra se sama vrátí do pořádku - což pochybuji po půlročních problémech. Děkuji za odpověď Eva N

Odpověď odborníka:

Jako ostatní streptokoky je i Str. agalactiae je citlivý na běžná penicilinová antibiotika, pouze některé kmeny mají citlivost k normálním dávkám sníženou. Při alergii na penicilin podáváme makrolidy. Doxybene patří do skupiny tetracyklinů,na obnovení poševní flory lze doporučit například Lactofeel. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: