Streptokok agalactea

  • Dotaz od: Martina Zelenková
  • Publikováno: 10.1.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, moje těhotenství skončilo v 33. týdnu, měla jsem špatně uloženou placentu a streptokoka agalectea. Malý měl přes 2 kg, ale stejně druhý den umřel na celkovou sepsi. Chtěla bych se zeptat, jaký by měl být postup v příštím těhotenství a zda existuje nějaké centrum nebo konkrétně doktor, který se tímto problém zabývá. Moje gynekoložka mi řekla, že se nelze tohoto streptokoka zbavit, ale na netu jsem našla nějaké příspěvky od lidí, že to jde. Chtěla bych ještě další miminko, ale po téhle zkušenosti,když toho streptokoka budu pořád mít, tak nevím. Moc prosím o radu !!!!!! děkuji

Odpověď odborníka:

Streptokok se dá léčit antibiotiky, ale během těhotenství se můžete znovu infikovat, takže jsou nutné opakované kontroly, výtěry. To co ale ovlivnit nemůžete, je uložení placenty. Konkrétního specialistu neznám, ale nejlepší by bylo obrátit se na některou z fakultních nemocnic v Praze nebo na Ústav pro péči o matku a dítě.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: