Subklinická hypertyreóza

Dobrý den, může subklinická hypertyreóza způsovobat obsese ? a během menstruace smutnou náladu i dokonce její zpoždění ? Mé TSH je 4.68. A ještě není léčená. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, štítná žláza má na hormonální systém a veškerý metabolismus v těle přímý vliv - takže ano, i změny nálady i poruchy menstruce. Vaš hodnota však svědčí spíše o hypothyreose subklinické (snížené funkci, TSH je regulační hormon, chová se opačně, info o funkci zde: http://www.endokrinni-system.cz/stitna-zlaza ), rozpětí hodnot TSH je 0,37-5,0 a podle mého soudu byste měla být hlouběji dovyšetřena a ev. i už léčena. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x