Svalový úpon po operaci ramene

Dobry den. Je mi 26 let a pred 7 lety jsem byl podruhe operovan na kostni vyrustek na pravem rameni (1. operace v 8 letech). Svalovy upon ramene nebo prsniho svalu nebyl podle meho nazoru spravne zpatky uchycen, co mi zpusobuje zatim pouze vizualni potize, na funkci ramene to vliv nema. Driv jsem si myslel, ze je sval ramene/prsu atrofovan a cvicenim se to da do poradku ale zmena zadna. Je mozne toto "spatne" uchyceni svaloveho uponu, pokud se o nej jedna, dat do poradku? Dekuji za odpoved. Marcus

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Domnívám se, že jedná o trvalý spíše kosmetický defekt bez možnosti opravy operací. Pokud jstebyl operován v 8 letech mohlo dojít k různým růstovým změnám v oblasti úponu, který vzhledemk vrozenému výrůstku mohl být již primárně jinak založen.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: