Svalový problém?

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat na problém mého otce 46let. Na podzim prodělal svalovou příhodu alespoň tak to nazvala jeho lékařka. Já si však myslím že mohlo jít i o něco vážnějšího. Jeho příznaky byli, zmatenost velký třes rukou, bledost až nažloutlost, mumlání při komunikaci a křívá ústa při komunikaci. Domnívám se že diaknóza byla špatná již z toho důvodu že od této doby se nám takřka strácí před očima. Rapidně schudnul. Léčí se pouze s ledvinovýma kamena, a v důsledku toho jezdí na pravidelné kontroly do nemocnice. Měl jednou žlučníkovou koliku. A stěžuje si na bolest ramene v důsledku námahy v práci (nosí těžká břemena). Bojím se z toho důvodu že jeho otec již ve 40letech zemřel na selhání srdce a jeho bratrnanec ve 45letech na to samé. Prosím o radu zda diaknóza byla správně určena a čím tedy pak může být způsoben rapidní úpetek na váze až 8-10kg.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, termín "svalová příhoda" jsem dosud neslyšel, ujistěte se znovu o jeho správnosti. Váš popis příznaků odpovídá spíše přechodné mozkové příhodě. Nechtěný váhový úbytek 8-10 kg za půl roku určitě není normální, proto požádejte Vašeho lékaře o přešetření zdravotního stavu, případně se obraťte na spádového internistu či interní ambulanci nejbližší nemocnice. S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: