Syfilis bez příznaků ?

Dobrý den, chci se zeptat, zda-li je možné být nakažen syfilisem a nemít žádné průvodní příznaky. Můj přítel je momentálně již přeléčen penicilinem a od doby, kdy jsme měli předtím poslední styk je to cca 7 týdnů. 5.2.2009 jsem byl na odběru krve, ze které byly vyhledávací testy negativní, nyní čekám na výsledek z Národní referenční laboratoře. Může se stát, že jsem syf. pozit., když nemám ani ulcus durum ani jiné projevy (např. vyrážky po těle z 2. stadia nemoci) ??

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznepokojujte se nadměrně, vyčkejte na výsledek testů, v případě potřeby je možné je opakovat. I kdyby byly výsledky pozitivní, syfilis je dnes poměrně dobře léčitelné onemocnění, pokud se zjistí včas.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: