Syfilis ii

Dobrý den,ráda bych Vám položila ještě jeden dotaz ohledně nakažení syfilisu u matky a dítěte.Psala jsem Vám odtaz ohledně nakažení před 20 lety.Dítěti je 9 let.Za celých 20 let jsem dostala nespočetně antibiotik,nemohly přece jen zamaskovat příznaky tété nemoci?Četla jsem,že pokud se dítě narodí x let po nákaze,může se narodit zdravé a až v pubertě se můžou příznaky objevit.Vzhledem k mým neuroptížím,ztrátě mám obrovský strach a raději bych dceru chtěla nechat otestovat.Vím,že v těhotenství mi byly testy dělané.Co když právě antibiotika neustále užívaná způsobila to,že infekce probíhá skrytě?Děkuji.

Odpověď odborníka:

Tak teoreticky je samozřejmě to, co uvádíte možné, asi nejlepší bude, pro váš klid, když sobě i dítěti necháte testy udělat, ale jsem přesvědčená, že budou negativní.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: