Tachykardie a slabost

Dobrý den, po prodělané viroze jsem zaznamenala ranní tachykardie do 120, po cca půl hodině se to zlepší,celý den však trvá tíha na hrudi (strach kdy zase něco přijde).otoky nohou nemám,tlak obvykle nižší - 90 - ale i 130/90.V minulosti jsem měla opakovaně dělaný holter 24 hodinový, sono srdce, v poslední 2 měsíci RTG srdce a plic, ekg 2x, laboratorní rozbor krve a moče v normě.včera po delší vycházce přišla velká slabost s návalem horka a potivostí, srdce bilo pravidelně,ale velká únava.mám potíže i s páteří - mohlo dojít k blokaci, taky psychika dostává zabrat při dlouhodobé nemoci )plicní chlamydioza, CFS).prosím napište mi, zda mám opakovaně vyžadovat nějaké vyšetření srdce, nebo tyto stavy přisuzovat situaci po viroze (cca týden).podotýkám, že nepravidelnosti se mi opakují i v minulosti (ES,TK ranní,slabosti).Jsem kachektické postavy,trpím i přehnanými obavami o zdraví, nestále se sleduji. děkuji za případné rady. Pavla H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, právě pro Vaše uklidnění doporučuji zopakovat po proběhlé viróze - s ohledem na uvedené příznaky - kardiologické vyšetření, včetně echokardiografie a 24-hodinové monitorace EKG, případně i monitoraci krevního tlaku. Pokud budou výsledky těchto vyšetření v normě, resp. odpovídat předchozím nálezům (extrasystoly), je postižení srdce jako následek proběhlé virózy vyloučeno a Vy můžete být klidná. Vámi popisované obtíže mohou být způsobeny i ztrátou kondice (rekonvalescence, jarní únava); Váš ošetřující lékař Vám na základě provedených vyšetření určí stupeň zátěže, event. upraví léčbu (nepíšete, zda a jakými léky jste dlouhodobě léčena). S pozdravem Michal Hudcovic

MUDr. Michal Hudcovic
MUDr. Michal Hudcovic

Specializace: Kardiologie
Pracoviště: Mestská Nemocnice Městec Králové

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: