Tachykardie po kofeinu a cigaretách

Od tři let jsem mněla vrozenou srdeční vadu kardiovaskulární tachykrdii ve třinacti letech jsem byla na ablaci . teď je mi 22 a když si sednu nebo lehnu prostě jsem v klidu začne mi přeskakovat srdce nař 4*normalně a po pate mam pocit že mi vyskoči s hrudi a spomali se. mužou mít vliv cigarety nebo kofejn ?

Odpověď odborníka:

Hezký den Michaelo, samozřejmě, kofein i cigarety zvyšují tepovou frekvenci, čili po užití těchto látek můžete svůj tep vnímat rychleji. Neměl by ale být nepravidelný, pokud se Vám zdá rychlý a nepravidelný, konzultujte toto podezření u Vašeho praktického lékaře či kardiologa. S pozdravem, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: