Těhotenský test

Dobrý den, měla jsem strach, že budu těhotná, sice beru antikoncepci ( Jangee beru 2. měsíc, předtím jsem brala 6 let Triquilar, ale měla jsem průjem a na Vaše doporučení jsem si udělala těhotenský test. Rizikový styk byl 9. dubna, menstruaci jsem dostala na termín 22. dubna. Těhotenský test jsem si dělala 2. května odpoledne a druhý test 3. května hned ráno a oba byly negativní. Těhotenský test jsem si tedy dělala 23 dní od rizikového styku. Myslíte si, že jsem testovala brzo, nebo to mohu brát jako spolehlivý výsledek? Koupila jsem si GS Mamatest s citlivostí 10 (myslím) za 54 Kč dva proužky. Bojím se, že takto levné testy nejsou spolehlivé. Mám si koupit ještě jeden test? Děkuji moc za odpověď, Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, není nutné kupovat další test. Cena testu nic nevypovídá o jeho spolehlivosti. Dva negativní těhotenské testy a menstruace v očekávaném termínu vylučuje graviditu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x