Těhotenství a plané neštovice

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda může mít vliv na vývoj plodu můj intenzivní kontakt s infekční osobou planých neštovic. Jsem ve třetím měsíci těhotenství a sama jsem plané neštovice prodělala ve svých 17letech.

Odpověď odborníka:

Jestliže jste infekci již prodělala, není to problém. Pokud by to ale byl váš první kontakt s neštovicemi, k poškození plodu by mohlo dojít. Kdyby se na kůži objevilo cokoli, co připomíná neštovice či pásový opar - navštivte lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: