Těhotenství a očkování dítěte

Dobrý den paní doktorko, jsem momentálně v 10 tt a moje dcera bude brzy očkována živou vakcínou proti spalničkám, příušnicím a zarděnkám. Já mám ovšem strach, zda její případná reakce na vakcínu (horečky, osypání) neohrozí moje těhotenství a plod. Vím, že zarděnky jsou v těhotenství hodně nebezpečné, proto mám strach z přenosu viru z dcery na mě. Mám dceřino očkování odložit až budu mít po porodu? Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem. Zuzana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, očkování dítěte Vás ani plod nijak neohrozí, nemusíte se bát nechat dcerku očkovat.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x