Těhotenství a poloha placenty

Dobrý den, na ultravzvuku ve 20. týdnu mi zjistili že placenta zasahuje hluboko do DDS. Lze dělat něco pro to aby se zvedla? Jsem podruhé těhotná, první porod probíhal vaginálně ale byla mi šitá děloha. Může to mít nějakou spojitost? Jaká rizika můj nález představují? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, níže uložená placenta se vlivem růstu dělohy při pokračujícím těhotenství obvykle dostává výše, tedy nyní není třeba se ničeho obávat. Pro změnu uložení placenty nelze provádět žádné kroky. Spojitost se šitím dělohy zde není, pravděpodobně jste měla šité děložní hrdlo, které je uloženo níže pod DDS.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: