Těhotenství a štítná žláza

Dobrý den, mám hypofunkci štítné žlázy, léčím se 15 let. nyní jsem v 18tt - těhu zjištěno po třetím měsíci. Je možné provést potrat i v této době, když 3 roky před těhu jsem se neléčila na endokrinologii? mám strach o zdraví dítěte

Odpověď odborníka:

Dobrý den, o potratu bych uvažovala až v okamžiku, pokud by se prokázala výrazně snížená funkce štítné žlázy. Pokud jste se tři roky na endokrinologii neléčila, ještě to neznamená, že budete mít výraznou poruchu funkce. Opakovaně jsem zažila, že laboratoř v podobných případech, žádnou výraznou poruchu funkce nezaznamenala. Jinak defitinivní rozhodnutí o tom, zda potrat ze zdravotních důvodů ano či ne je na rozhodnutí gynekologů. Držím palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: