Těhotenství po trombóze a plicní embolii

Dobrý den, v 18 letech jsem prodělala z důvodu fixace nohy a hormonální antikoncepce trombózu pravé nohy a následnou masivní plicní embolii obou plic. Při vyšetřeních a zavedení katétru lékaři zjistili, že nemám slezinu (vůbec se mi nevyvinula), část slinivky a dolní duté žíly. Místo ní mám více jaterních žil. Nazývá se to, myslím, heterodextrity syndrom. Kvůli tomu jsem trvale na atikoaguační léčbě - warfarin. Je mi 21 let a postupem času plánuji miminko. Chtěla bych se zeptat, zda těhotenství bude rizikové a zda jsou tyto důvody indikací pro císařský řez? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Plánování gravidity rozhodně konsultujte s lékařem u kterého máte nasazenou antikoagulační terapii, ten vám podle vašeho současného zdravotního stavu poradí nejlépe kdy otěhotnět a jaká bude léčba v těhotenství gravidita jistě bude vedena jako riziková, způsob ukončení není možno dopředu předvídat. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: