Thyreotoxikoza a těhotenství

DOBRÝ DEN. LÉČÍM SE NA THYREOTOXIKOZU A UŽÍVÁM CARBIMAZOL PUL TABLETY DENNĚ. RÁDA BYCH OTĚHOTNĚLA,A MÁM STRACH ABY TO NEMĚLO VLIV NA DÍTĚ. LÉKAŘKA MI NA POSLEDNÍ PROHLÍDCE TĚHOTENSTVÍ POVOLILA.LETOS JSEM ALE PRODĚLALA REVMATOIDNÍ ARTRITIDU A MÁM ASLO 660,MUŽE TO VŠECHNO MÍT VLIV NA TĚHOTENSTVÍ,A MUŽE MÍT TĚHOTENSTVÍ VLIV NA MÉ ZDRAVÍ? DĚKUJÍ ZA ODPOVĚD

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je thyreotoxikoza stabilizovaná a hlavně pokud je funkce štítné žlázy sledovaná a korigovaná, těhotenství se tím negativně neovlivní. Pozn.Během těhotenství se stav štítné žlázy dále sleduje a podle potřeby se upravuje léčba. Revmatoidní artritida může být těhotenstvím vybuzena i utlumena, nebo nemusí dojít k žádné změně. Opět - stav se sleduje a podle potřeby se upravuje. Doporučuji domluvit se ještě s Vaším revmatologem, kdy je podle něj vhodné otěhotnět, hlavně proto, abyste vy zvládla těhotenství co nejlépe (aby byla minimální pravděpodobnost, že opět dojde ke vzplanutí RA)..

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x