Thyreotoxikóza

  • Dotaz od: Ing. Luboš
  • Publikováno: 11.6.2016
  • uLékaře.cz

Dotaz na Endokrinologa: Dobrý den, Léčím s thyretoxikosou delší dobu, začal jsem před pár lety cca 3x3 tablety propycilu, postupně až ke zlepšení na 1 tbl týdně. Nyní již rok mám ft4 cca 16,7 atd, ale TSH pod 0,1, v posledním vyšetření mám psáno suprese tsh dlouhodobě, četl jsem si o významném riziku, zlobí mě časté bušení srdce atd, jinak jsem sportovec a žiji zdravě. Je toto důvod k operaci, či k obavám? Děkuji Luboš, Brno

Odpověď odborníka:

Dobry den, Vaš lékař se snaži pomaly postupně vysadit propycil, ale TSH je ještě nízke.Informujte ho Vašich potížích a zvážení operace. Nevím jaky mate sonogradficky nález štítne žlazy. Po operaci-totalnim odstránění šž je doživotní závislost na na substituci hormonem šž v tabletách.

MUDr. Magdaléna Škovranová
MUDr. Magdaléna Škovranová

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Endokrinologie - Diabetologie, Praha 22

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: