Tinnitus

Dobrý den, po zánětu středního ucha mi vznikl tinnitus. Byla jsem na rentgenu skalních kostí a tam mi našli chronickou mastoitidu. Mohla by ta chronická mastoitida souviset s tím tinnitem? Jak se dá chronická mastoitida léčit? Můj lékař řekl, že se to léčit nedá, já tomu ale moc nevěřím a věřím, že to souvislost s tinnitem má. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, šumění v uších může být způsobeno více důvody, příčina může být ušního původu, z krční páteře nebo cévního původu,U Vás nejpravděpodobněji bude tinnitus souviset s chronickou mastoiditidou, která je vlastně chronický zánět středního ucha ve sklípcích skalní kosti,které souvisejí s dutinou středního ucha.Zánět se léčí v akutní fázi nebo při výtoku ze středního ucha antibiotiky, v chronickém stadiu se léčí dle rozsahu postižení a dle příznaků a klinického stavu pacienta i operativně. Pro vymizení tinnitu je vhodné zkusit léčbu vasodilatačními léky např.Gingio tbl, které jsou volně dostupné v lékarně nebo betahistiny,dále u ORL specialisty léčbu kortikoidy, laserem a další metody. Vše závisí na rozsahu onemocnění uší, zhodnocení stavu sluchu, dopnění neuologického vyšetření k vyloučení dalších příčin tinnitu atd.

MUDr. Marcela Vykydalová
MUDr. Marcela Vykydalová

Specializace: Foniatrie
Pracoviště: Soukromá ambulance ORL a foniatrie, Ostrava

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x