Tinnitus

Zhruba před 6ti tydny mi zacalo hucet v ušich, bylo to hrozny a nesnesitelny. (mozna je dulezite dodat, ze jsem byl na lumbalni punkci cca 7 tydnu zpatky s negativnim vysledkem. ). Po te lumbalni punkci me bolela hlava cca 3 tydnya jeste dnes, kdyzbzakaslu tak me hlava poboliva. Na tonl huceni v usich jsem dostal prasky na selest v uchu ktery jsem mel brat 3 tydny. Po dobrani prasku byl klid, ale zhruba za týden me zacalo zlobit leve ucho. Pri predklonu a nebo otoceni hlavy do urcite polohy mi v levem uchu zacne sumet jakoby do rytmu srdecniho tepu... Jako '' Ššš, ššš, ššš,'' (je to tezko popsatelne, ale je to jako by tim uchem neco protekalo v intervalech po vterine) když zmenim polohu, tak to okamzite prestane. Prosim o pomoc případně o radu. Děkuji

Odpověď odborníka:

Vážený pane, po lumbální punkci často bolí hlava, po výkonu je nezbytně nutný klid na lůžku, nevstávat. Bolesti hlavy přestanou. Pokud jde o tinnitus, nepíšete, jaké léky jste na šumění používal. po lécích tinnitus ustal. Příčina šumivého tinnitu v levém uchu, tak jak popisujete, bude od krční páteře, kdy v určité poloze hlavy se omezí průtok krve cévou, tok není plynulý, dochází k turbulentnímu proudění a bývá příčinou takto šumivého tinnitu. Kromě léků, požádejte lékaře o šetrnou rehabilitaci krční páteře.

MUDr. Helena Rosická
MUDr. Helena Rosická

Specializace: Ušní, nosní, krční
Pracoviště: ORL Rosička s.r.o., ambulance ORL pro dospělé a děti, Praha

MUDr. Helena Rosická
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: