Topiramát a hak

Dobrý den, jsem migrenik a můj neurolog mi po neúspěšné zkoušce Vasocardinu předepsal Topiramat 50mg, vím že toto antiepileptikum může ovlivňovat hormonální antikoncepci (užívám Katyu) a od doby užívání Topiramatu pravidelně slabě špinim, je tedy špinění příčina toho že se tyto léky navzájem ovlivňují a jak tuto situaci řešit ? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Migrenozní stavy s aurou jsou kontraindikací hormonální antikoncepce měla by jste volit jinou metodu například IUD. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sádlo je (opět) zdravé
Články: Sádlo je (opět) zdravé
Není to poprvé, kdy vědci...
Polovina dospělých kuřáků má akné
Články: Polovina dospělých kuřáků má akné
Kromě nepěkně tmavé barvy a...
 Mají vysocí rodiče vždy vysoké děti?
Články: Mají vysocí rodiče vždy vysoké děti?
Mnohé rodiče zajímá, jak...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: