Tourettův syndrom

Mám dotaz ohledně syna.Od 4 let trpí tiky.nejdříve začínal pouze odkaslavanim,později se přidaly i tiky motorické.ted je mu 9 a situace se velmi zhoršila.skube hlavou,rameny,zvedá obočí,loktami mlátí o sebe,na bocích už ma i modriny od neustálého obouchavani,pokaslava,posmrkava.na příkazy reaguje podrážděně az agresivně.myslíte ze by mohl trpět Tourettovym syndromem?doktoři stále vyčkávání s diagnózou.mockrat děkuji za odpovědět a preji hezky večer.

Odpověď odborníka:

Na základě toho co píšete ja jasné, že váš syn má obtíže už několik let a je s podivem, že odborníci ještě nemají diagózu. Nejsem schopna vám s klidným svědomím říci co vašemu synovi vlastně je, když ostatní odborníci na to nepřišli za pět let. Stav vašeho syna je jistě vážný a bylo by potřeba provést mnoho vyšetření, aby se přišlo na to co mu vlastně je. Na místě je posouzení minimálně ze strany, neurologa, psychiatra, pediatra a psychologa. Zvažte co jste již absolvovali a co ne. Tourretův syndrom je jistě možný. Držím palce.

PhDr. Jana Müllerová
PhDr. Jana Müllerová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Psychologická pomoc Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: