Toxoplazmoza

Dobrý den, prosím o radu ohledně rizika nákazy toxoplazmozou. Jsem v 27tt a při manipulaci s čerstvým syrovým vepřovým masem mi na rty šplíchla malá kapka krve z masa. Ústa jsem si umyla vodou a mýdlem, ale přesto si nejsem jistá, jestli nemohla nějaká kapka skončit i přímo v mých ústech a já ji nespolkla. Protože jsem poslední testy na toxoplazmozu měla negativní, moc se bojím, abych se nenakazila teď během těhotenství. 1) je zde veliké riziko nákazy a pokud ano, po jaké inkubační době mám dr. požádat o testy? 2) pokud by byly testy pozitivní a já byla přeléčena antibiotiky, zabrání se tím nákaze miminka?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ad 1)riziko je zanedbatelné ad 2)ano Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: