Toxoplazmoza

Dobrý deň, som v 11.T tehotenstva, pri krvných testoch mi zistili toxoplazmozu, IgG 81,7 a IgM0,89, IgA nezistené, môže ísť o akútnu toxoplazmozu alebo toxo prekonanú v minulosti? Zhruba 3 roky dozadu mi na základe widalovho testu na infektologii zistili salmonelozu, kt. mi preliečili - príznaky dlhodobo zvýšená teplota, únava, žiadne iné problémy nemohlo ísť o toxoplazmozu?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Manu! Pozitivní IgM může znamenat nedávnou infekci toxoplasmosou. Doporučuji konsultovat ošetřujícího gynekologa. Salmoneloza se typicky projevuje jinak nežli popsanými příznaky (únava, teploty), ale byla-li salmoneloza prokázána, pak proč ne? O toxoplasmosu jít přesto mohlo. Vím, že jsem Vám moc nepomohl, ale popsané informace mi nedovolují se vyjádřit nějak "závazně". Obraťte se prosím na svého ošetřujícího lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x