Toxoplazmoza

Dobrý den, mám dotaz ohledně toxoplazmozy, jsem nyní v 36tt a v úterý jsem snědla hrachové lusky ze zahrady, které neleží přímo na zemi, některé se země dotýkají. Jedla jsem je tak, že jsem je nehtem rozřízla a poté se ústy dotýkala pouze vnitřku plodu, ale obal jsem neomyla. Poté, co jsem je snědla, tak si vše uvědomila. A) Mám nějak řešit krevní testy (nikdy mi je na toxo nedělali) popřípadě, kdy nejdříve je nechat udělat od rizika nákazy?? B) Co by nákaza znamenala pro moje miminko v takhle vysokém stupni těhotenství ?? (Nevím abych veškeré vyšetřeni s výsledky vůbec stihla do porodu.) Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nákaza toxoplazmózou tímto způsobem by byla opravdu raritní. V takto vysokém stupni těhotenství toxoplazmóza nepředstavuje riziko vzniku závažné vrozené vývojové vady.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: