Toxoplazmóza

Dobrý den, jsem v 19.tt a chtěla bych se zepat, jaké je riziko nakažení toxoplazmózou či nějakou jinou nemocí od králíka v tomto případě: můj synovec si minulý týden domů přinesl malého králíka,(který nebyl očkovaný, za tři dny králík uhynul), dával mu pusinku na čumák, neumyl si pusu a za chvíli dal pusu mně.A neumytýma rukama mi podával jídlo, které jsem snědla. Mohla jsem takto od králíka něco chytit a ohrozit miminko?Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, toxoplasmosou se tímto způsobem od králíka nenakazíte. Přenos dalších infekcí je také málo pravděpodobný. Jestliže nemáte žádné příznaky, např. průjem, horečky, zvracení, nevolnost apod., žádné infekce se neobávejte.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x