Toxoplazmoza

Dobrý den. Od 12 let mám zjištěnou toxoplazmozu. Chodila jsem na prohlídky každý rok, děti jsem měla brzy (ve 24, ve 26).Bylo mi sdělováno, abych otěhotněla brzy. Po porodech jsem přestala navštěvovat prohlídky, jelikož to bylo mimo mé bydliště a vlastně jsem neregistrovala žádné problémy. Chci se raději zeptat, zda bych měla navštěvovat poradnu? Někde v Praze? Dříve jsem dojížděla do Strakonic, je to pro mě daleko. A jestli to mám vůbec řešit. Děti na 90% už nechci. Děkuji za odpověď. Klára H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, prodělaná toxoplasmosa bez komplikací není důvodem k pravidelnému sledování specializovaným lékařem. Otěhotnění nebrání (problémem je nová infekce vzniklá v graviditě, nikoliv v minulosti prodělaná). V případě potíží řešte stav s praktickým lékařem, ten by Vám měl poradit vhodný postup.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: