Tramadoli hydrochloridum

Chtěl bych se zeptat zda může látka tramadoli hydrochloridum působit nějakým účinkem i na cévy. Například zúžením, roztažením, změnami krevního tlaku a tak podobně. Ptám se proto že užívám kapky noax a všiml jsem si že po jejich aplikaci vidím méně rozmazaně než bývá zvykem. Obyčejně mě totiž oči často štípou v důsledku chronických zánětů způsobených CN. Přijde mi to divné. Děkuji předem za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pane František,
Tramadol může způsobovat změny krevního tlaku mající občas za následky kolapsy. Co se týče zraku, ví se, že může naopak způsobit rozmazané vidění. Vaše reakce je nejasná, možná se zrak lepší v souvislosti s něčím jiným. Jen ho kvůli zraku nepoužívejte příliš často. Vznik závislosti je celkem častý.

MUDr. Lenka Terzipetková
MUDr. Lenka Terzipetková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Fakultní nemocnice Motol, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: