Tramadol v tehotenstvi pred porodem

moc vas prosím brala jsem tramadol retard 100 mg 4 pilulky denne ted jsem uz ve 26 tydnu 6 mesic tehotenstvi jsem na nem zavisla bez neho mam bolesti co se stane kdyz ho neprestanu do porodu opravdu to ublizi tomu novorezenci nebo musim prestat nebo je uz stejne pozde po 6 mesicich a on by mel abstinencni priznaky v mym brise co mam delat prosim Zdroj: http://www.ulekare.cz/poradna-lekare/lek-tramadol-46860

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neproběhly studie, které by zjišťovaly účinky Tramadolu na vyvíjející se plod. Jedná se ale o opioidní látku a po porodu by dítě mohlo trpět abstinenčním příznakem, což je pro miminko velmi nepříjemná záležitost. Zkuste proto Tramadol postupně vysadit nebo se poraďte se svým lékařem, který Vám jej předepisuje, jakým jiným lékem byste ho mohla nahradit. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x