Triprim a antikoncepce

Dobrý den, dostala jsem na zánět močového měchýře antibiotika Triprim 200mg a užívám antikoncepci Lindynette 20. Užívám právě 3 platíčko v kuse bez pauzy a teď mi zbývá do dobrání týden a za 2 dny doberu Triprim. Mohu po dobrání třetího platíčka antikoncepce udělat pauzu na menstruaci nebo musím pokračovat v dalším platíčku kvůli ovlivnění antikoncepce antibiotiky? Jak dlouho se v tomto případě mám chránit další antikoncepční metodou pokud udělám pauzu na menstruaci? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pauzu po 3. platíčku antikoncepce udělat můžete, Triprim účinek antikoncepce nesnižuje.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Nemoc poprvé popsal na...
Nové zbraně v souboji s melanomem. Na rakovinu si došlápne virus!
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Články: Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Těhotné ženy, děti, nemocní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x